Hop til hovedindholdet

KEN STORKØKKEN logo

Neurogastronomi v. Rasmus Bredahl


Dato og tid

Tirsdag d. 21. februar 2017 kl. 14:00 til 17:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 13. februar 2017 kl. 13:00

Sted

KEN STORKØKKEN Aarhus, Runetoften 15, 8210 Aarhus V KEN STORKØKKEN Aarhus
Runetoften 15
8210 Aarhus V

Neurogastronomi v. Rasmus Bredahl


Arrangementsbeskrivelse



21.02.2017

 

Manipuler sanserne ved servering af et måltid

 Glassets farve ændrer opfattelsen af smagen

Forskningen i hvordan mennesker opfatter smag, neurogastronomi, har for alvor taget fart i de seneste år, og viser bl.a. at følgende tricks virker, når man vil prøve at gøre lidt ekstra for smagsoplevelsen:

- Saftens smag opfattes sødere, hvis den serveres i et rødt glas.

- Hvide, runde tallerkener fremhæver det søde i en ret, mens den salte smag opleves mere dominerende på sorte, firkantede tallerkener.

- Madens smag opfattes generelt bedre, hvis den spises med tungt bestik og akkompagneres af musik, der er afstemt til forholdene.

- En råvare i en fast konsistens og kantet form opfattes sundere end en blød, rund madvare.

- Det visuelle har også stor betydning - en flot og indbydende anretning kan forbedre vores opfattelse af madens smag.

 

KEN storkøkken inviterer, i samarbejde med madkonsulent og neurogastronomi-entusiast Rasmus Bredahl og vores egen inspirationskok Casper Bøgeskov, til et arrangement med fokus på sansemanipulering igennem gastronomi. Rasmus vil guide dig igennem dette højaktuelle emne, og løfte sløret for neurogastronomiske tips og tricks, som du dagligt kan bruge i køkkenet.

 Arrangement: Neurogastronomi med Rasmus Bredahl

Dato: 21. februar 2017

Tid: 14.00 - 17.00

Sted: KEN storkøkken

Runetoften 15-17

8210 Aarhus V

Tilmeldingsfrist: 13. februar 2017

 

Deltagergebyr: 495,- excl moms

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >