Indlæser
"Grønt på hjernen"
Dato og tid
Torsdag d. 27. januar 2022 kl. 16:00 til 19:00
Tilmeldingsfrist
Onsdag d. 26. januar 2022 kl. 20:00
Sted
KEN STORKØKKEN København,
Vallensbækvej 47,
2605 Brøndby
KEN STORKØKKEN København
Vallensbækvej 47
2605 Brøndby
"Grønt på hjernen"
Sådan får du dine grøntsager til at smage så fantastisk, at dine gæster ikke savner kødet!
“Grønt på hjernen”- sådan får du dine grøntsager til at smage så fantastisk, at dine gæster ikke savner kødet!
At verden står overfor en gigantisk udfordring i forhold til global opvarmning og de uoverskuelige konsekvenser det medfører, er igen blevet understreget af FN s nyeste klimarapport og COP 26 i Glasgow.
En af mange løsninger på klimakrisen er at spare på kødet og de fleste mener, at vi går en fremtid i møde, hvor vi både privat, i kantiner og på restauranter kommer til at spise mindre kød og langt mere grønt og bælgfrugter.
En stor adfærdsændring bliver nødvendig, og hvis det skal lykkes, skal den være båret af madglæde og velsmag. Ingen gider at gnave i smagløs råkost.
Rent evolutionært har vi siden de første mennesker stræbt efter umamismagen, da det er den, hjernen kobler med proteinrig føde og derved livsvigtig næring og overlevelse. Derfor har vi mennesker som den eneste grundsmag, receptorer for umami både på tungen, i maven, i hjernen og sågar i tarmene.
Så hjernen craver protein, og vi får et ustimulerende måltid, hvis der ikke er umami i, vi mætter kun maven og ikke hjernen.
Hvis vi ved, hvad hjernen vil have, kan vi give den det på alternativ måde. Ved at bruge neurogastronomisk viden om hvordan hjernen skaber smagsoplevelser, kan vi smagsdesigne retter og tilberedninger af grøntsager, så hjernen ikke savner kødet. Det er opskriften på vellykket grøn mad!
Kom og hør et oplæg hos Ken Storkøkken med kok og medforfatter til bogen om neurogastronomi, Rasmus Bredahl.
Arrangementet er en kombination af smagning, foredrag og smagsprøver på grønne retter med fuld power på alternativ umamismag. Vi lover, at du går glad og sansemættet hjem, med masser af ideer til, hvordan du selv kan arbejde med det grønne i dit køkken - uden at savne kødet.
Max 2 kursister fra samme køkken. Prisen er kr. 500,- pr. person.
Find vej til arrangementet
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >